Студенти-практиканти реалізували проєкт у рамках Інкубатора молодіжних ініціатив (інфографіка)

0
822
переглядів
Поділитися на Facebook
Поділитися на Twitter

В нашій організації вже склалася традиція проходження практики студентами  Національного університету водного господарства та природокористування.

Упродовж 3-х тижнів (06.07.2020-26.07.20) студенти-практиканти спеціальності 051 Економіка (Бізнес-аналітика, Управління персоналом та економіка праці)  мали змогу удосконалити свої навички, розвинути фахові  компетентності та  випробувати себе у ролі HR-менеджерів, бізнес-аналітиків, визначити власні професійні інтереси, покращити організаторські здібності та вміння.

У рамках ініціативи Регіонального центру євроінтеграційних проектівІнкубатор молодіжних ініціатив“ практиканти намагалися з’ясувати, чому молодь залишає сільські громади і чому молодіжні програми сільських рад виявляються не дієвими.

З цією метою, практиканти сформували команду та взяли участь у проєкті «Дослідження ефективності молодіжної політики сільських громад».

Команда проєкту складається зі студентів 2 та 3 курсів освітніх програм  «Бізнес-аналітика» та «Управління персоналом та економіка праці» Національного університету водного господарства та природокористування (Аліна Демчук, Денис Пожарський, Валентина Царук, Ніна Василик, Ярослав Швороб, Андрій Коваль, Віталій Костюк, Іванка Шульжук, Анастасія Шокрута, Богдан Марчук). Куратор проєкту – Руслан Костюкевич.

Під керівництвом керівника проєкту Аліни Демчук, команда розпочала опитування молоді віком від 14 до 35 років, яка проживає в сільських громадах Рівненської області.

Дивитись презентацію проєкту

 В результаті дослідження, команда проєкту виявила, що із загальної кількості Рівненської області тільки 20% мають стратегії розвитку та 17% –  мають стратегічні та операційні цілі, які стосуються молоді.

У 63% ОТГ програми соціально-економічного розвитку розміщені на офіційних сайтах, з яких лише у 18% ОТГ є розділ що стосується молоді (Корнинська ОТГ, Олександріївська ОТГ, Старосільська ОТГ, Тараканівська ОТГ).

В середньому на молодіжну політику виділяється 33,8% всього програмного фінансування.  Програми розвитку молоді мають лише 17% ОТГ Рівненської області.

За рахунок коштів місцевого бюджету молодіжна політика фінансується у 33% ОТГ, тобто 12 громад. Наявність звіту про виконання програм присутня у 66% з цих ОТГ.

Лише 11% ОТГ мають молодіжні громадські організації та молодіжні центри. Лише у 6 громадах молодіжна політика фінансується за рахунок місцевого бюджету: Немовицька ОТГ, Тараканівська ОТГ, Миляцька ОТГ, Ярославицька ОТГ.

Основними пріоритетними напрямками молодіжної політики респонденти вважають розвиток молодіжної інфраструктури, популяризацію здорового способу життя, організацію спортивних заходів, підтримку талановитої молоді.

Окрім цього, молодь вважає, що їхня думка враховується міською владою лише на 7%. Разом з цим, 86% опитаних готові долучитися до розвитку ОТГ.

У подальшому, дане дослідження буде продовжуватися і тому якщо Вам від 14 до 35 років, то просимо виділити кілька хвилин і заповнити анкету – https://forms.gle/XzrBUpQikyPjKaY48 .

Робоча таблиця проеку
Infogram
Програми розвитку молоді сільських ОТГ
Infogram
Опитування молоді (18-21р.)
Infogram

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР